Atelier Hebbes - In de media

Wat op jonge leeftijd begon met het opknappen en restylen van meubeltjes op een zolderkamer, is uitgegroeid tot een atelier annex winkel: Atelier Hebbes in Meijel. Wie uitgekeken is op zijn kast, stoelen of tafel, een erfstuk heeft dat niet in het interieur past of zich stoort aan gebruikerssporen, kan zijn meubels door eigenaresse Petra Gorissen laten restylen.

Vergelijken en duurzaamheid

Tijdens de coronacrisis was te zien dat mensen zich bewuster werden van geld. Menigeen moest besparen waar dat kon om alles te kunnen blijven bekostigen. Diverse vergelijkingssites, denk aan een zorgvergelijker, draaiden overuren, omdat vandaag de dag alles online vergeleken en vaak elders goedkoper verkregen kan worden. Daarnaast werd de term duurzaamheid veel vaker gebezigd dan voorheen. Die trend zette door toen mensen massaal thuis moesten werken en zich gingen ergeren aan hun eigen interieur. Meubels opknappen of naar de kringloopwinkel brengen, was de vraag.

Passie voor verf en kleur

Petra Gorissen zag die duurzaamheidstrend al langer aankomen. In 2011 opende ze Atelier Hebbes, haar jeugddroom. “Mijn passie voor kleur en verf is er altijd al geweest. Bij elk verfklusje stond ik vooraan in de rij en ging ik voor een perfect eindresultaat. Vanuit een zolderkamertje begon ik met het restylen van kleine meubels, rondsnuffelen in een kringloopwinkel was een feest. Wekelijks scoorde ik wel een mooi meubelstukje, dat met een passend kleurtje weer aan de ‘man’ werd gebracht,” aldus Gorissen. En die bedrijfsnaam? “Hebbes is ontstaan uit het ‘hebberige’ gevoel dat ik kreeg bij het bezoeken van kringloopwinkels, meubelstukken uit grootmoeders tijd, meubels met een verhaal. Met passie en liefde gaf ik deze meubels een tweede leven.”

Opleiding in Belgie

Petra ging niet over één nacht ijs bij het verwezenlijken van haar droom. Een jeugdhobby is één, deze professionaliseren is andere koek. In België deed ze de opleiding Kleur & Interieur aan de Syntra. Ze volgde ook vele workshops om zich allerlei technieken eigen te maken. Werken met meerdere lagen ecologische krijtverf, verschillende schuur-technieken, patineren met colourwax. Door haar inmiddels jarenlange ervaring kan ze per meubel advies geven over wat voor opknapbeurt het nodig heeft. Desgevraagd, bij grotere projecten bijvoorbeeld, werkt ze op locatie.

Low-budget en trendy

In de omgeving Meijel, waar vorig jaar overigens interieurstylisten Frank en Rogier nog maar eens aanstipten dat kringloopwinkels hun stoffige imago al lang van zich afgeschud hebben, hoeft dankzij Hebbes al tien jaar lang geen enkel meubel meer afgedankt te worden. Wel zo fijn voor het milieu. Gorissen: “Restylen van meubels is trendy en duurzaam, je creëert low-budget een hele nieuwe sfeer in je interieur.” Atelier Hebbes is gevestigd aan de Kennedylaan 17 te Meijel. Voor het originele artikel

20210606_181602