Restyling

Uitgekeken op je meubels? Zijn er gebruikerssporen die je storen? Nog een mooi erfstuk dat niet past in je interieur? Kies dan voor restylen! Restylen van meubels is trendy en duurzaam, je creëert low-budget een hele nieuwe sfeer in je interieur. Daarnaast is het uniek en eigentijds en kun je de kleuren laten aansluiten op de laatste trends.

Krijtverf

Voor het restylen van meubels werk ik met krijtverf die 100%

ecologisch is, heel praktisch in gebruik zonder chemische oplosmiddelen. De
verf is opgebouwd uit minerale grondstoffen en natuurlijke kleurpigmenten
waardoor deze een verfijnde en rustige uitstraling heeft. Uiteraard is het ook
mogelijk om zelf een verf te kiezen.

Ik hanteer diverse technieken die ik hieronder toelicht:

restyling kast
restyling-interieur

Verven

Wil je een meubelstuk strak geverfd? Met 2 lagen krijtverf heb je al een tof effect. Niet alleen meubels kun je restylen, ook woonaccessoires zijn bijzonder geschikt, denk maar eens aan kandelaars, vazen, lampenvoeten, dienbladen e.d. Zo kun je beide mooi laten aansluiten op elkaar. Alle meubels worden afgewerkt met een vernis. 

Doorschuren

Met doorschuren creëer je een oude en verweerde look. Doorschuren kan subtiel, bijvoorbeeld op de randen, wil je een stoer effect, dan kun je ervoor kiezen om ook panelen of grote vlakken door te schuren.

Patineren

Door het meubel te patineren met colourwax krijg je ook een oude en doorleefde look, de patina geeft meer diepte en authenticiteit. Het eindresultaat is afhankelijk van de nerfstructuur en houtsoort. Colourwax kan ook goed op ongeverfde meubels gebruikt worden.